Video's - 9 januari 2022   12:07 Freedivers zwemmen onder bevroren meer en de beelden zijn fantastisch

Door:

Freediven onder een bevroren meer? Andrew Ryzebol and Geoff Coombs hebben het gedaan en de beelden zijn magisch!

Stel, je houdt van freediven. Je weet wel, het zwemmen onder water zonder enige vorm van beademing. Klinkt als een prima besteding van je tijd als je van zwemmen houdt, right? Beetje vissen bekijken, beetje naar nog meer vissen kijken, beetje… Naar nog meer andere vissen kijken?

Nee zonder gekheid, het is wel echt een leipe sport, want wist je dat het record hiervan op 214 meter diepte staat? Of op 11 minuten en 35 seconden onder water blijven met één adem? Dat zijn onmenselijke hoeveelheden meters en minuten als je het ons vraagt, maar blijkbaar is het heel normaal om zo diep onder water te zijn.

Goed, nu je de introductie van het freeriden hebt gekregen gaan we hier nog even een schepje bovenop doen en daardoor komen ook meteen Andrew Ryzebol and Geoff Coombs om de hoek kijken. Zij zijn namelijk onder een bevroren meer aan de slag gegaan en je raadt het al: dat ging niet zo makkelijk als in Spanje, waar je gewoon de zee in loopt.

Hier moest er een wak gemaakt worden en uit eigen ervaring is te vertellen dat dat nog best wel eens een bitch kan zijn. Gelukkig voor Ryzebol en Coombs lukte het om zo’n prachtig wak te maken waarna de duikvlucht naar beneden werd ingezet.

We zouden het angstaanjagend vinden om te doen, want hoe weet je nou in vredesnaam waar je wak is? Fijn voor ons is dat ze de GoPro hebben meegenomen, waarna ze ook nog eens bij een gezonken schip terecht kwamen. En dat zorgt natuurlijk weer voor mooie beelden, bekijk deze koude trip onderwater dus snel!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's