Video's - 3 april 2020   18:42 Ga behind the scenes bij Marc Marquez en z’n Hahnenkamm avontuur

Door:

In 2017 stuurde Marc Marquez z’n MotoGP Repsol Honda motor al de Hahnenkamm in Kitzbuhel op en uiteraard gaf dat uniek beeldmateriaal. En nu, drie jaar na dato, zijn de behind the scenes shots door Red Bull online gezet die een mooi inzicht geven hoe dit tot stand kwam!

Want als je je ooit afvroeg hoe ze zo’n MotoGP apparaat naar boven sjouwen, dan is het antwoord ‘per bakkie’. Yep, de tweewieler van Marc Marquez is gewoon in een bakkie gezet, aan de lift gehangen en deze omhoog gestuurd.

Wel is het een speciaal bakkie geworden, maar eerlijk is eerlijk: het is wel een redelijk normale actie om ‘m te vervoeren. Zeker als je weet dat de F1-bolide van Max Verstappen toentertijd per helikopter omhoog is vervoerd!

Dat was dus niet het geval, maar het hele idee van Marc Marquez kwam wel toen hij Max Verstappen bovenaan bij de Hahnenkamm een slag in de rondte zag draaien. Maar goed, een vierwieler of een tweewieler, het is wel een aardig verschil te noemen. En als je hulp nodig hebt, wie kan je dan beter inschakelen dan Franky Zorn, dé Oostenrijkse Ice Speedway legende?

Daarom nam Marc Marquez contact op met Zorn, waarna laatstgenoemde uiteraard meteen te porren was voor een actie zoals deze. En dat komt helemaal niet omdat hij ook door Red Bull wordt gesponsord.

Okay, nu worden we te sarcastisch, het hele idee is namelijk wel echt vet. En je krijgt echt alles te zien in de tien minuten durende video. Armin Assinger, die z’n downhill gloriedagen had in de 90’s, neemt Marc dan ook mee en alle eerste prikkels worden vastgelegd. En de eerste tests. Een echte behind the scenes dus, go check it out! Wil je enkel actie? Dan kan je in dit artikel terecht.

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's