Video's - 7 april 2015   16:20 Gigi Rüf pakt ijsbergen in Groenland

Door:

We hebben het wel eens over de onherbergzaamheid van Alaska, maar Gigi Rüf gaat nog een tikkie verder. Voor de opnames van zijn nieuwste film heeft hij een uitnodiging uit Groenland gekregen en deze kon hij natuurlijk niet laten liggen. Snowboarden over massive bergen, gigantische gletsjers en zelfs ijsbergen! 

In Groenland is bijna niks groens te vinden, het overgrote deel van het land is een besneeuwde vlakte vol met pakijs! Groenland heeft een totale oppervlakte van 2.166.086 km² wat neerkomt op meer dan 52 keer de oppervlakte van Nederland en toch wonen er maar 56.000 mensen. Alaska mag dan bekend staan als het laatste ongerepte wintersportmekka maar Groenland kan er ook wat van!

Snowboardheld Gigi Rüf is bezig geweest met het maken van zijn nieuwste film Perceptions en aan het einde van zijn 2013 seizoen kreeg hij de uitnodiging om Groenland te bezoeken. Deze kans wilde hij niet laten liggen en dus is hij samen met zijn vrienden richting het ijskoude land getrokken, om de ongerepte sneeuw op te zoeken en de grenzen van het snowboarden op te zoeken. Het leven is er bijzonder basic maar als we de beelden bekijken dan snappen we Gigi wel. Bergen vol met sneeuw die grenzen aan knalblauwe fjorden waar grote ijsschotsen zijn te vinden. Epic!

Backcountry snowboarden in deze winterse wildernis was nog niet genoeg voor Gigi. Hij werd gefascineerd door de ijsbergen die je overal kan zien drijven en dat kunnen we hem niet kwalijk nemen. Als je niet in de buurt van de poolcirkel woont zal je deze kolossen nooit tegen komen en voor Gigi was het de eerste keer dat hij ze zag. Hij besloot om nog een stapje verder te gaan met zijn trip en iets te ondernemen dat iedereen hem ten strengste af heeft geraden.

Samen met zijn crew hebben ze een boot gefixt en zijn ze het water opgegaan in de hoop een ijsberg te kunnen bereiken die waar Gigi op zou kunnen snowboarden. Helaas hielp het weer niet mee en stond de wind de verkeerde kant op, waardoor het dikke pakijs te dichtbij kwam. Zonder een ijsbreker kom je niet door die ijsplaat heen en dus moesten ze het met een helikopter doen. De helikopter piloot vond het blijkbaar geen probleem en zonder aarzelen werd Gigi met board en al op een gigantische ijsberg neer gezet!

De ijsberg die ze uitgekozen hebben is in feite een gigantische halfpipe, wat natuurlijk ideaal is voor het snowboarden. Als Gigi Rüf het zo doet lijkt het alsof het een heel makkelijk tripje was, maar eigenlijk waren de stunts levensgevaarlijk. Zachte sneeuw is namelijk niet te vinden op zo’n ding en het is dan ook erg lastig om je grip te behouden met je snowboard. Als je onderuit gaat heb je een groot probleem, het water is rond het vriespunt waardoor je binnen enkele seconden zwaar onderkoelt bent. Crashen was dus absoluut geen optie, maar als je te sloom bent op het ijs gaat het helemaal mis. Check snel de beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's