Video's - 13 april 2016   17:33 GoPro: Chasing El Niño episode 1: GoPro’s nieuwe webserie

Door:

Wait, what? Een webserie van GoPro? Je ziet het goed, het bedrijf achter de meest bekende actioncams heeft deze winter een complete webserie geschoten en die komt nu online! Het hele seizoen zijn ze de massive sneeuwdumps van El Niño achterna gegaan en alles is vastgelegd. Check hier de eerste episode! 

Webseries gemaakt met GoPro’s zijn niks nieuws, maar dit is de eerste keer dat GoPro zelf met zo’n project aan komt zetten! Ze hebben er in ieder geval het goede jaar voor gekozen want voor de afgelopen winter was een van de zwaarste El Niño’s ooit voorspeld. Een heftige El Niño kan voor heel veel sneeuw zorgen in Noord-Amerika en dat was natuurlijk waar de filmcrew van deze serie op hoopte en dat hebben ze gekregen ook!

In ‘Chasing El Niño’ wordt Chris Benchetler gevolgd terwijl de volledige westkust van de Verenigde Staten en Canada onveilig maakt op de lange latten tijdens El Niñ0. Chris komt zelf uit Mammoth Mountain en hij heeft heel veel afdalingen op z’n thuisberg jarenlang niet kunnen doen door de ernstige droogte in de staat Californië, maar dit jaar is daar verandering in gekomen. Er is massive veel sneeuw naar beneden gekomen en Chris kan naar hartenlust spelen in de diepe poedersneeuw bij z’n hometown.

Voor dit project werkt hij samen met de filmer Matt Cook, die is bewapend met een compleet arsenaal aan GoPro’s om alles vast te leggen. De meeste filmers van webseries hebben tegenwoordig allerlei gigantische camera opstellingen compleet met lenzen van duizenden euro’s, maar in deze serie zal je zien dat je dat allemaal niet nodig hebt. Met een GoPro, een goed idee en een oog voor detail kan je net zo goed hele vette beelden in elkaar draaien!

In deze eerste episode verkennen ze de Sierra Nevada rondom Mammoth Mountain en pakken ze afdalingen die jarenlang onbereikbaar waren op ski’s door het gebrek aan sneeuw. El Niño heeft z’n best gedaan en zoals je in de video kan zien is er een flinke hoeveelheid poedersneeuw naar beneden gekomen! En ja, als er dan zo’n lading fluffy sneeuw ligt kan je ook gewoon met je sneeuwscooter gaan springen in de backcountry, de klappen worden toch makkelijk opgevangen:

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's