Video's - 14 januari 2020   10:03 John Jackson praat je bij over het schieten van epische snowboardactie in Kamtsjatka

Door:

De behind the scenes serie over de snowboard film ‘DRIVEN‘ draait op volle toeren en dit keer komt John Jackson voorbij met beelden en tips over licht, lijnkeuze, sneeuw en meer in Kamtsjatka!

En voor het moment dat je niet weet waar Kamtsjatka ligt, dan praten we je graag even bij. Want het schiereiland Kamtsjatka ligt in het oosten van het Russische Verre Oosten tussen de Zee van Ochotsk in het westen en de Beringzee in het oosten.

“Daar ja? Ooooh!” Ja, je hoeft ons hier niet voor te bedanken hoor, want we hebben ‘m gewoon zonder te twijfelen van Wikipedia afgehaald aangezien we zelf ook niet precies wisten waar het nou eigenlijk ligt.

Hoe dan ook, de crew van DRIVEN is dus in Rusland en hier is het wederom John Jackson die de tekst en uitleg voor z’n rekening neemt. Het is namelijk niet zomaar even uit een helikopter stappen, je snowboard onderbinden en vol gas van de berg af janken. Voordat er ook maar een meter gesnowboard wordt gaan de guys eerst even de sneeuw testen. Wat betreft de sneeuwlagen (en daarmee lawinegevaar) moet er nog zeker wel even getest worden hoe de situatie is.

Daarnaast is het van belang om van te voren te weten waar je wilt gaan rijden en dus zorg draagt dat je je run al in gedachte hebt. Wat dat betreft niets bijzonders dus eigenlijk, maar waar zoekt John Jackson nou eigenlijk naar om te gaan rijden en wat laat hij liever links liggen? En als ze een spot hebben gevonden, hoe wordt het dan allemaal geregeld?

Je ziet het allemaal in de beelden van hieronder en tja… Soms gaat het ook wel eens fout, gaan ze te snel en wordt een atleet gelanceerd. That’s part of the job! Tijd om weer op te staan en door te gaan, op naar een volgende poging. Waar het licht grandioos is en de setting nog mooier dan normaal!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's