Video's - 17 januari 2017   12:13 Kijktip: Streif, de Red Bull film over de Hahnenkamm!

Door:

Het is niet voor niets de meest legendarische afdaling voor skiërs ter wereld en de Hahnenkamm kan carrières in no-time kapot maken. De afdaling wordt door de skiërs zelf ook wel de Streif genoemd, wat zich naar lint of streep vertaalt in het Nederlands. Dit weekend staat de Streif weer op de kalender, maar wat maakt deze race zo legendarisch? 

Dese historische wedstrijd wordt al jaren verreden in het Oostenrijkse Kitzbühel en de skiërs die hier hebben gewonnen hebben niet voor niets een legendarische status gekregen. Alle winnaars hebben ook nog eens hun naam op een gondel van de Hahnenkamm gondel staan in Kitzbühel en degene die ‘m vaker hebben gewonnen zijn vaak niet alleen nationale helden, ook internationaal hebben ze heel hoog aanzien verdiend. Namen als Franz Klammer en Hansi Hinterseer hebben hier hun heldenstatus gekregen!

Maar goed, wat maakt de Streif nu zo bijzonder? Nouja, het is simpelweg de meest brute skiafdaling ter wereld. Sommige stukken zijn zo steil dat de organisatie in Kitzbühel moeite heeft om er genoeg sneeuw op te krijgen voor deze wedstrijd en de skiërs halen hier makkelijk snelheden van 140km/h. Razendsnelle bochten volgen elkaar op waardoor ze soms 3,5G te verduren krijgen gevolgd door sprongen van dik 60 meter. De Streif kan je carrière maken, maar als je een foutje maakt kan het ook maar zo voorbij zijn. In deze film van Red Bull maken ze dat pijnlijk duidelijk door een skiër te laten zien die door een crash op de Streif bijna verlamd is geraakt. Inmiddels gaat het een stuk beter, maar hij kan nog altijd niet op hoog niveau skiën omdat zijn reactie vermogen achteruit is gegaan.

In deze film van Red Bull krijg je een extra stukje inzicht in waarom deze afdaling zo legendarisch is en hoe de atleten zich erop voorbereiden. Een downhill race is namelijk niet te trainen, je kan alleen maar zorgen dat je fysiek in orde bent en that’s it!

Check de hele film via deze link. Zorg wel dat je een tijdje niks te doen hebt, want hij duurt ongeveer 2 uur. Toch is het ruim de moeite waard!

Bron:

Foto: Red Bull Content Pool

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's