Video's - 22 juli 2015   10:12 Klimmers tackelen moeilijkste route ter wereld in MERU!

Door:

Wat betreft de ski- en snowboardfilms zitten we eigenlijk altijd wel gebeiteld (haha, get it?), maar klimfilms komen niet zo vaak voor. Daar gaat MERU verandering in aan proberen te brengen en gezien de trailer én de foto’s van deze rit naar de top gaat dit ook echt een badass film worden waarbij we op het puntje van onze stoel zitten! Of zoals ze zelf zeggen over deze trip: “It was worth the risk. It was worth, possibly dying for.”

Dat zijn nogal teksten, maar voor deze mannen is dat toch wel echt de harde waarheid. De drie heren Conrad Anker, Jimmy Chin en Renan Ozturk hadden al erg veel ervaring in het klimmen en klauteren, maar ze wilden dit alles toch nog eens naar een hoger niveau tillen. Hun oog viel op Meru Peak en de route waar ze uiteindelijk voor kozen was The Shark Fin: één van de moeilijkste klimroutes ter wereld.

MERU

Dat doe je dus niet zomaar en er ging een hoop training en denkwerk aan vooraf want de kans was natuurlijk best wel aanwezig dat ze eh.. niet meer thuis zouden komen. Maar goed, in oktober 2011 hadden ze dan toch alle moed bij elkaar verzameld om richting de centrale piek van Meru Peak te beklimmen die 6310 meter hoog is. Deze berg ligt in de buurt van Tibet in het Indiase gedeelte van het Himalaya gebergte. Het avontuur kon beginnen!

MERU

Helaas ging het al snel bergafwaarts en bleek de 7-daagse trip eerder richting de 20 dagen te gaan en dit alles onder onmenselijke omstandigheden. We weten ondertussen dat het drietal de rit heeft overleefd, maar in welke mate?

MERU

De film MERU is al op een aantal festivals geweest en daar heeft hij al de nodige prijzen in de wacht weten te slepen. Zo hebben ze tijdens het Sundance Film Festival de Documentary Audience Award mee naar huis mogen nemen, waren ze de winnaar van ‘t Nashville Film Festival en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor alle prijzen verwijzen we je even naar deze blauwe tekst.

Helaas voor ons Europeanen is de film alleen in Amerika te bekijken, maar wie weet mogen we MERU toch nog eens via iTunes of YouTube gaan aanschouwen. De film zal vanaf 14 augustus van dit jaar in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Nu maar hopen dat ze deze film snel naar Europa brengen!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's