Freestyle. Video's - 27 december 2021   14:26 Marcus Kleveland doet met ‘PUNKTUM’ boekje open over heftigste crash in z’n carrière

Door:

Wist je dat Marcus Kleveland eigenlijk helemaal niet wilde snowboarden, omdat het niet zo makkelijk ging als op z’n playstation? Of dat z’n knie eruit zag als een kom corn flakes na een harde crash welke z’n leven heeft veranderd? Dit en meer in PUNKTUM, wat niet zomaar een snowboard video is geworden.

“Not my everyday snowboard video, just how life goes sometimes”, aldus Marcus Kleveland, die met PUNKTUM een andere kant van z’n leven laat zien. Wat ons betreft is dat soms ook wel gewoon goed om te doen aangezien het leven niet alleen maar een opsomming is van goede aflopen. Helaas voor Marcus Kleveland is het wel echt een periode slecht geweest, want je knie verbrijzelen blijft iets bizar pijnlijks.

Mede-snowboard-held Stale Sandbech komt ook nog voor de camera om het een en ander te vertellen over Marcus Kleveland. Hoe ze elkaar ontmoette, hoe het er toen aan toe ging en uiteraard hoe snel alles daarna ging voor het Noorse talent. Op z’n dertiende (!) jaar landde hij namelijk al z’n eerste Triple Cork en dat was nog in de periode dat Triple Cork’s nog totaal niet normaal waren in de snowboard branche. Toen was het al afwachten wanneer de jonge Noorse snowboarder door zou breken en zoals je ondertussen al wel mee hebt gekregen is dat ook zonder twijfel gebeurd. Het ging ‘m voor de wind met meerdere podiums tijdens internationale wedstrijden, maar helaas moesten alle plannen na een training van Dew Tour opeens in de ijskast gezet worden.

De crash van Kleveland tijdens Dew Tour heeft z’n leven veranderd en voorafgaand aan de film wordt er nog even gemeld dat “The following film contains graphic imagery and strong language. That may not be suitable for all audiences” wat niet zonder reden is. Je krijgt foto’s te zien van Marcus z’n knie tijdens de operatie en alles wat de doktoren hebben gezien krijg jij heel gedetailleerd te horen. Het is zeker goed om eens mee te krijgen wat voor impact zo’n crash kan hebben en wat de doktoren er over te zeggen hebben. PUNKTUM moet je dus zeker even zien!

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle