Video's - 1 mei 2016   9:17 Mattias Ekström doet ijsmeer met Rallycross auto

Door:

Wat krijg je als een professionele Zweedse coureur in een veel te snelle auto drukt en ‘m vervolgens los laat op een ijsmeer? In ieder geval een hoop glijpartijen en een flinke lading epische beelden. Check de avonturen van Mattias Ekström in z’n favoriete speeltje! 

Mattias Ekström is eigenlijk bekend geworden vanwege z’n stuurkunsten op het asfalt en dat zou je niet zeggen als je deze beelden ziet. Hij racet al jaren op het hoogste niveau in de DTM waarbij je superstrak moet sturen met bloedsnelle auto’s, dus flink rondglijden en driften als een malle is er daar niet bij. Toch is duidelijk te merken dat Ekström Zweeds bloed in z’n aderen heeft wanneer je dit soort beelden ziet!

Sinds kort doet hij namelijk ook mee met het WK Rallycross, een racediscipline waarbij coureurs in opgefokte auto’s over asfalt en zand/modder moeten racen in dezelfde ronde. Dit is wel even wat anders dan het haarscherpe werk van de DTM, maar daar ben je natuurlijk ook een Zweed voor! Zoals hij het zelf al zegt, “Ik ben gewend om in glibberige condities te rijden. Toen ik jong was lagen de wegen al vol met sneeuw dus je leert het al heel vroeg!”. En dat hebben we geweten ook! Ook op een ijsmeer, die notabene speciaal voor de Zweedse snelheidsduivel geprepareerd is, weet hij het gaspedaal aardig te vinden. Je moet natuurlijk iets om alvast te oefenen voor het nieuwe seizoen.

Gelukkig voor ons heeft Ekström z’n ‘favoriete speeltje’, oftewel een Audi S1 Rallycross editie, volledig volgehangen met GoPro’s zodat wij zijn avonturen van alle hoeken kunnen zien. Check de beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's