Video's - 9 april 2015   12:11 Mees van Lierop doet eerste Nederlandse Triple Cork op ski’s!

Door:

Het Nederlandse ski-talent Mees van Lierop heeft even een bommetje gedropt! In het Zwitserse Laax was hij flink aan het trainen op de grote kickers en daar heeft hij als eerste Nederlandse skiër een Triple Cork neer weten te zetten! 

Ja hoor, het is hem gelukt! De Triple Cork is tegenwoordig dé trick op het allerhoogste niveau en nu hebben we ook een Nederlandse skiër die zich hieraan kan meten. De 19-jarige Mees van Lierop heeft in Laax de eerste Nederlandse Triple Cork neergezet en hij wist ‘m ook nog eens te landen!

Bij de snowboarders wisten Joris Ouwerkerk en Max van Helvoort al eerder een Triple Cork te landen, maar in Nederland was er tot op heden nog geen skiër die dit voor elkaar wist te krijgen. De freeskiërs krijgen toch wat minder aandacht in Nederland, de Nederlandse Ski Vereniging zet vooral in op de snowboarders voor de grote wedstrijden, maar misschien dat daar nu toch echt een keer verandering in gaat komen? Niet alleen Isabelle Hanssen doet op hoog niveau mee, ook Mees van Lierop laat nu dus zien dat hij zich prima kan meten met de allergrootsten in de sport.

De trick die Mees wist te landen in Laax is de Triple Cork 1440 Mute, wat betekent dat hij maar liefst vier volledige rotaties weet te maken terwijl hij dus ook nog drie ‘koprollen’ maakt! Een Mute is een grab waarbij je de linker ski over de rechter moet kruisen en vervolgens pak je met je linkerhand de buitenste rand van de rechterski vast. En dan moet je ook de landing nog goed weten af te ronden.

Één ding weten we zeker: Mees heeft geschiedenis geschreven! Als eerste Nederlandse freeskiër zo’n moeilijke trick landen, dat is iets waar je trots op mag zijn. Genoeg gelul, het is tijd voor beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's