Video's - 6 december 2016   13:28 Must see: de brute onboard beelden van Jon Olsson’s Lamborghini Huracán

Door:

Volgens Jon Olsson hebben we de Lamborghini Huracán nog niet goed genoeg bestudeerd en dus is hij met een vlog gekomen waarin de auto centraal staat. In de aankomende minuten gaat hij er mee op pad, vertelt hij er alles over en hoor je uiteraard het geluid wat er uit dit brute beest komt. En tja, laten we even eerlijk zijn… Daar worden we écht erg vrolijk van!

Voluit heet het nieuwe kindje van Jon Olsson de Lamborghini Huracán 2016 610-4, maar zoals iedere sterveling ondertussen wel weet is er dus aardig gesleuteld aan de auto van de Zweedse freeskiër. Jon Olsson: “De reden dat ik deze auto heb gekocht is omdat ik dit de gaafste sportauto vindt die er is. Verder heeft hij potentieel om goed te tunen én heeft hij vier wiel aandrijving. Wel zo handig als we naar de sneeuw gaan.” Ja, áls je inderdaad een keer naar de sneeuw gaat Jon.

Maar goed, laten we daar nu maar even niet over doorgaan en dus starten we meteen maar even met de velgen. Jon heeft namelijk nog nooit standaard velgen op z’n auto gehad, maar eens moet de eerste keer zijn en dat is het geval bij de Huracán! Uiteraard gaat ook deze auto in camouflage kleuren door het leven met een skibox van 56 NORD, waar hij naar eigen zeggen aan mee heeft geholpen om te ontwerpen, en is het aantal pony’s onder de motorkap aardig gestegen.

De Lamborghini Huracán van Jon Olsson had in het begin 610 pk, maar dat hebben ze door een speciaal ontworpen supercharger naar 8-900 pk weten te krijgen. Precieze peekaa’s weten ze niet, want ze zijn volgens Jon alleen bezig geweest met de acceleratie. En voordat we die cijfers vertellen moet je eerst even goed gaan zitten voordat je van je stoel valt.

De acceleratie van 100 km/h naar 200 km/h duurt namelijk maar 5.0 seconden! Woooh, ja, dat is bi-zar snel! Verder zijn de remmen en uitlaat natuurlijk ook nog aangepast en neemt Jon Olsson de Huracán mee langs de bergwegen die Monaco te bieden heeft. Dit resulteert in oorporno waar je u tegen zegt, dus zet je geluid volle bak aan en geniet mee na de klik!

Bron:

Foto: Jon Olsson

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's