Freestyle. Video's - 13 januari 2022   19:47 Nationale snowboard selectie krijgt bezoek van TeamNL’s webserie Road To Beijing

Door:

Iemand een mooie introductie over freestyle snowboarden nodig? TeamNL’s webserie ‘Road To Beijing’ heeft zich er namelijk aan gewaagd terwijl de nationale snowboard selectie druk bezig was in de sneeuw en het resultaat is geslaagd!

“Freestyle snowboarden is gewoon… Letterlijk: Je strapt in op je snowboard en je doet waar je zin in hebt” aldus Niek van der Velden, die hier meteen maar even de koe bij de hoorns heeft gevat. Natuurlijk, aan deze uitleg zitten wat haken en ogen, maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk is dit in grote lijnen waar het om gaat. Of zoals de bondscoach Niels Oostendorp mooi verwoordde: “Freestyle snowboarden is eigenlijk een kunstvorm”.

Wat ons betreft is er geen speld tussen te krijgen bij wat de heren over de sport zeggen en we vinden het leuk dat TeamNL even langs de nationale snowboard selectie is gehopt. En natuurlijk dat ze er ook daadwerkelijk wat mee hebben gedaan!

Ergens is het ook wel een beetje vreemd als je andere sporten wel aandoet, maar zoiets enorm gaafs als freestyle snowboarden links zou laten liggen. Eh? Zeggen we overigens als vet neutrale supporters van de sport. Nee zonder gein, het had wel een beetje vreemd geweest als ze niets over Melissa Peperkamp en Niek van der Velden hadden gemaakt in hun Road To Beijing, right?!

Hoe dan ook: het is gebeurd en we zijn blij. Nu zien we tenminste ook dat Niek van der Velden en Casper Wolf een carrière als poolbiljart prof (heet dat zo?) wel op hun buik kunnen schrijven en zo komen er nog wel meer interessante momenten voorbij. Bijvoorbeeld de introductie van het freestyle snowboarden door Niels Oostendorp, of de vraag aan Sam Vermaat wat hij die dag ging doen. Antwoord hierop was niet bepaald verrassend maar wel vermakelijk, namelijk: Snowboard trucjes.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle