Video's - 24 november 2016   12:45 Nick McNutt belandt in lawine, overleeft het als een baas

Door:

Tijdens je eerste bocht al een lawine activeren, het merendeel van ons krijgt al klamme handjes bij de gedachte. Maar Nick McNutt? Die geeft nog eens extra gas om ‘m daarna als een baas te overleven!

Die Nick McNutt he, wat een held is dat toch! Buiten het feit dat we ‘m dit écht niet nadoen zijn we ook nog eens vol respect voor de keuzes die Nick McNutt op dat moment maakte. Natuurlijk, je moet er maar opkomen en wellicht was dit ook gewoon een overlevingsmomentje, maar we mogen Nick McNutt z’n skitalent zeker niet in twijfel trekken!

Want dat Nick McNutt, beter bekend als de achteruit-ski-specialist, weet wat hij doet op die twee lange latten moge ondertussen wel duidelijk zijn als we naar z’n andere videos kijken. Maar goed, dat is alsnog geen garantie voor de toekomst want ongelukken zoals deze zitten in een heel klein hoekje. En dan moet je nog maar zien dat je de mogelijkheid hebt om er uit te komen.

Gelukkig had Nick McNutt die en zo kon de Canadees zijn ski’s richting een veilige plek sturen waar hij ‘minder’ last van de lawine zou hebben. Én een grotere kans om ‘m te overleven natuurlijk. Dit alles gebeurde toen hij samen met Teton Gravity Research aan het filmen was voor de nieuwste creatie Tight Loose en zonder twijfel is dit een erg mooi voorbeeld van ‘tight’!

Het enige wat je nu dus even moet doen is op play klikken en bekijken wat Nick McNutt dacht toen hij die lawine lostrapte en wat voor keuzes hij toen in minder dan een seconde had gemaakt. De video duurt niet zo lang dus bijkomen van de beelden kan je al snel!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's