Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

28 Winters
Nitro Snowboards gooit 28 Winters volledig op internet

Gepost op

Een verhaal vertellen kan iedereen, maar wanneer je de prijs voor ‘Best Storytelling’ richting huis mag nemen? Dan weet je dat je een goed verhaal in petto hebt. En die ook kunt overdragen natuurlijk, want dat is meestal het tweede gedeelte waar het eveneens fout bij kan gaan. Dat zit bij Nitro Snowboards wel snor en zij bieden je nu de mogelijkheid om dit alles te bekijken. En even een heads up: het is niet een standaard snowboardfilm!

Why, you ask? Nou, 28 Winters staat compleet in het teken van het verhaal over Nitro Snowboards. 28 winters geleden zijn ze, zoals je wellicht kunt raden, gestart met het maken van snowboards en tot op de dag van vandaag zitten ze er diep in. Hoe ze ermee zijn gestart, wat ze belangrijk vinden en van dit alles nog tien andere factoren komt allemaal aan bod waardoor je echt super veel over het merk te weten komt. Grote namen zoals Jeremy Jones (nee, niet die ene, maar die andere), Torgeir Bergrem, Eero Ettala, Sam Taxwood, Griffin Siebert, Marcus Kleveland en Sven Thorgren rijden op ‘t moment allemaal voor dit merk en ook zij komen allemaal aan bod in 28 winters.

Uiteraard krijgt de ene meer minuten toegewezen dan de ander, maar dan wel qua actie he. Want Nitro heeft er wel voor gezorgd dat wanneer er één atleet in de film in de picture staat, dan praat de rest van de crew over diegene. Bijvoorbeeld wat er zo speciaal aan ‘m is, hoe ze tegen ‘m aankijken en dergelijke, maar ook de gedachte van de atleten zelf die ze uitspreken over competities en wat snowboarden voor hen zo bijzonder maakt, maakt dat 28 winters echt een diepgaande film is geworden die je wilt hebben gezien.

Een beetje verhaal heeft een persoon van formaat voor de lens en dat is bij deze niet anders. Oprichter Sepp Ardelt komt voorbij, maar ook de andere oprichter Thomas Delago komt aan het woord. Bijvoorbeeld over zijn interesse in surfen, hoe hij bij het snowboarden terecht is gekomen, hoe zijn eerste snowboards eruit zagen en welke keuzes Thomas Delago daarbij heeft gemaakt. Hoe kwam hij aan het idee en hoe ging alles in z’n werk?

De oprichter komt ruimschoots aan het woord en dat maakt de hele film (of moeten we eigenlijk documentaire zeggen?) ook wel extra interessant. Het gaat écht over Nitro Snowboards en hoe het allemaal is gegaan zodat ze op het punt van nu terecht zijn gekomen. Daarnaast krijg je overal oude footage van te zien waardoor je een enorm gave trip down memory lane gaat maken.

Is het voor de rest enkel en alleen zittende mensen die over Nitro praten? Integendeel! Er wordt tussendoor genoeg afgestunt en niet alleen op de schansen van de Big Air, ook door de straten worden de Nitro Snowboards gestuurd en uiteraard mag de backcountry niet ontbreken. Want al die wedstrijden zijn leuk, maar zoals Marcus Kleveland zei: “But, at the same time, you need to have fun snowboarding. And if its not fun then… Fuck it.”

Nitro Snowboards – 28 Winters op Red Bull TV


Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer