Video's - 14 april 2015   12:40 Øystein Bråten landt ‘s werelds eerste flip-on-flip-off van een rail!

Door:

Het creatieve brein van Øystein heeft weer op volle toeren gedraaid en daar geniet de wintersportbranche op dit moment weer heerlijk van mee. Er zijn in de loop der tijd namelijk al wel een hoop flip-on’s en flip-off’s geweest, maar het was altijd of of en nooit en en. Snap je ‘m nog? Mooi, want Øystein heeft sinds kort wél en en gedaan en dat betekent dat hij de eerste ter wereld is die dit heeft weten te presteren! Uiteraard was Red Bull aanwezig in Sudndalen, Noorwegen om alles te maken en het te filmen, dus snel klikken om alles nog eens goed te bekijken!

Het ging natuurlijk niet allemaal meteen zoals de heer Bråten het in z’n hoofd had en dat is ook niet zo heel verwonderlijk wanneer nog niemand zoiets heeft gedaan. Het geduld van de Noor werd hierdoor nogal op de proef gesteld, ook al was hij vastberaden om deze stunt tot een goed einde te brengen en zich uitvinder van de flip-on-flip-off kon gaan noemen. Daarom bleef hij maar proberen en proberen, op naar een ‘s werelds eerste!

Tja, het is namelijk al één ding om of op een rail te komen via een flip of er af te gaan via een flip, maar beide?! Dat vraagt om nog wat extra’s want na het landen op de rail ben je pas op de helft! Maar goed, na een tijdje begon zijn idee toch steeds beetje bij beetje meer vorm te krijgen en uiteindelijk kreeg Øystein het toch voor elkaar om de stunt tot een succes te brengen. En bij ‘de stunt’ bedoelen we een underflip 450 on, to misty 450 out.

Red Bull heeft alles verzorgd en we danken hen dan ook op onze blote knieën dat ze alles hebben gefilmd. Check de beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's