Video's - 29 januari 2017   11:37 Poederbaas Roadtrip Vlog #3: Kappl met Loïc Isliker!

Door:

Paul de Groot en Rembert Notten zijn weer aan het reizen geweest met de caravan! Deze keer was de bestemming Oostenrijk waar ze de jonge freerider Loïc Isliker op gingen zoeken in het dorpje Kappl, dat je misschien wel kent van de Freeride World Tour. Hebben ze nog een beetje meters gepakt? 

Man, wat een leven hebben die gasten toch. Een beetje door de Alpen reizen en zoveel mogelijk op de lange latten staan, wie wilt dat nu niet? Na het vorige avontuur in het Zwitserse Laax waar ze Mees van Lierop op hebben gezocht zijn ze deze keer richting Oostenrijk gegaan. Kappl is namelijk de thuisbasis van het freeride talent Loïc Isliker en die moeten ze natuurlijk wel even opzoeken!

Als jij denkt ‘huh, Kappl komt me zo bekend voor’ dan kan dat kloppen. Dit gebied heeft meerdere keren de Oostenrijkse wedstrijd van de Freeride World Tour overgenomen dus qua freeride mogelijkheden zit het wel goed in dat dorp. Oftewel, tijd om de poederski’s weer onder te binden en door de sneeuw heen te klappen voor een gloednieuwe vlog.

Om te beginnen is Paul de Groot op pad gegaan met deze Young Gun zoals Rembert ‘m noemt (met bijbehorende handgebaren) om en unit van een couloir te skiën! Het duurt even voordat je boven staat, maar als je er eenmaal bent dan heb je ook wel wat! Ontiegelijk steil, heel erg krap en toch perfecte sneeuw om naar beneden te knallen. Zo zien we ze het liefst!

Na die eerste tocht moet er natuurlijk een biertje gedronken worden want ja, wat is een roadtrip in de sneeuw zonder dat er pils gedronken wordt? Tijd om de bar uit te spelen hebben ze niet want het is tijd voor het tweede gedeelte van dit avontuur en om de scheppen erbij te pakken. Loïc Isliker gaat ze nog even wat freestyle tips geven in de backcountry van Kappl.

Dat betekent natuurlijk kickers bouwen en daar ben je wel even mee bezig! Maar hey, als ‘ie eenmaal staat kan je wel backflips gooien in de poedersneeuw en wie kan dat nu zeggen? Overigens weten we nu nog steeds niet hoe we de achternaam van Loïc uit moeten spreken. Is het nu Is-liker of is-lieker?

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's