Video's - 24 januari 2018   9:57 Recap: Red Bull Crashed Ice 2018 1/4: Saint Paul

Door:

Ja hoor, het Red Bull Crashed Ice seizoen is weer gestart en wat hebben we er weer van genoten. De verwachtingen waren bij ons hoog gespannen en met ons nog vele anderen, waaronder de atleten waarschijnlijk zelf. Want wie ging er met de eerste overwinning van het Red Bull Crashed Ice 2018 seizoen vandoor? Lees het in de recap!

Wil je eerst de wedstrijd bekijken voordat je de recap gaat lezen? Dat kan, gewoon even op deze blauwe tekst klikken!

Je zal ‘m waarschijnlijk al stiekem een beetje hebben afgeschreven, maar de eerste plaats in Saint Paul zou door niemand minder dan Marco Dallago opgeëist worden! Zo liet de Oostenrijker nog maar eens zien dat er zeker nog rekening met ‘m gehouden moet worden, ook al leek het er in het begin van de finale niet op dat Dallago er met de gouden medaille vandoor zou gaan.

Red Bull Crashed Ice

Maar zoals je wellicht al wel weet kan het raar lopen tijdens Red Bull Crashed Ice en dat bleek nog maar eens. Meermaals trouwens, aangezien het echt een bizarre ontknoping van de finale bleek te zijn! Zoals gezegd ging Dallago vroegtijdig onderuit en dus moest de achtervolging ingezet worden, waar Cameron Naasz er al als een speer vandoor was gegaan. Nu zal je dus denken dat het gedane zaak is, maar in de laatste bocht zou alles, maar dan ook echt alles veranderen…

Red Bull Crashed Ice

Naasz ging namelijk onderuit, waar Croxall en Iulianello een paar meter later hetzelfde wisten te presteren. Dallago zag uiteraard zijn kans schoon en kon met opgeheven hoofd over de finish heen glijden, met Iulianello en Croxall op respectievelijke tweede en derde plaats. Daarmee werd Marco Dallago de eerste Europeaan die in bijna vier jaar tijd een wedstrijd weet te winnen, aangezien Red Bull Crashed Ice aardig wordt gedomineerd door Amerikanen en Canadezen.

“Ik zag Cameron Naasz onderuit gaan en hoopte stiekem al dat ik ‘m in kon halen zodat ik de derde plek in beslag kon nemen,” analyseert Dallago. “maar toen werd het alleen maar mooier want iedereen voor me ging opeens onderuit. Dat betekende een eerste plaats, overwinningen zijn altijd goed!”

Vrouwen

Ook de vrouwelijke atleten waren van de partij in Saint Paul, Minnesota en hier zou het Amanda Trunzo zijn die de beste papieren had voor de eerste plaats. Zij liet de huidige wereld kampioene Jacqueline Legere achter zich en al vroeg in het parcours, waardoor ze eigenlijk geen problemen meer had en zo het goud op haar naam kon schrijven. Legere werd uiteindelijk wel tweede, voor Veronika Windisch uit Oostenrijk. De Canadese Myriam Trepanier wist de finale wel te halen, maar daar bleef het jammer genoeg voor haar ook bij.

Bron:

Foto's: Red Bull

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's