Video's - 6 april 2015   10:21 Red Bull Crashed Ice met hockey goalies!

Door:

Om jezelf van zo’n Red Bull Crashed Ice parcours te storten moet je een paar flinke cohones hebben, erg veel bescherming heb je namelijk niet! In Canada besloten ze het iets anders aan te pakken en hebben ze vier ijshockey goalies in volle uitrusting van de baan gestuurd. Check de beelden! 

Het filmpje is opgenomen tijdens de 2012 editie van Red Bull Crashed Ice in het Canadese Quebec, maar de beelden zijn nog steeds episch te noemen! Tijdens een normale Crashed Ice wedstrijd hebben de atleten uiteraard wel iets aan bescherming aan, maar dat is niet genoeg om de hardste klappen op te kunnen vangen. Als je wilt mag je heel wat extra bescherming dragen om het voor jezelf wat veiliger te maken, maar dat zorgt er dan weer voor dat je niet genoeg kan bewegen!

Om ervoor te zorgen dat de Crashed Ice atleten behendig genoeg blijven dragen ze daarom het liefst zo min mogelijk bescherming. Daardoor zijn ze lekker licht en kunnen ze hun hele lichaam snel en soepel bewegen zonder dat er dikke platen schuim in de weg zitten. Als je dan een keer hard de boarding in gedrukt wordt kan het behoorlijk zeer doen, maar dat is het risico van de sport.

Red Bull Crashed Ice is eigenlijk ontstaan door ijshockeyers van zo’n baan te sturen en het overgrote deel van het deelnemersveld bestaat nog altijd uit ijshockey spelers. In het mekka van deze sport, Canada, besloten ze daarom om deze link nog maar een keer aan te halen en vier ijshockey goalies van de baan af te sturen!

Deze doelmannen zijn voorzien van zoveel mogelijk bescherming om de harde klappen van de puck op te kunnen vangen, maar dat betekent ook dat ze amper kunnen bewegen. Normaal gesproken hoeven ze alleen maar een doel te verdedigen en geen lange afstanden te schaatsen, maar dat is op zo’n Crashed Ice parcours wel anders! Check de beelden om te zien hoe deze goalies het er vanaf brachten en wat het resultaat is van schaatsen met maximale bescherming. Om het feest helemaal compleet te maken: er deed ook een Nederlander mee! We hebben ons rot gezocht om erachter te komen wie het was, maar we hebben het niet kunnen vinden. Als jij weet wie hier in een oranje shirt naar beneden is gegaan, laat het ons weten!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's