Video's - 3 februari 2017   19:10 Red Bull doet bijna 50 jaar freeskiing in drie minuten!

Door:

Twintips, kneiterbrede planken en vooral heel hard je middelvinger opsteken tegen al die strakke regeltjes op de piste. Freeskiing is niet meer weg te denken! Maar hoe is het begonnen? Het is tijd voor strakke broeken, heel veel haar en smalle latten, Red Bull heeft een compilatie gemaakt van bijna 50 jaar freeskiing! 

De twintips bestaan nog niet zo lang, maar het freeskiën daarentegen bestaat al wel aardig wat jaartjes. En als je ziet waar de roots liggen dan vraag je jezelf serieus af hoe dit zo heeft kunnen lopen, want skiballet? Als je daar nu mee aankomt zetten rondom het funpark dan moet je niet raar staan te kijken als je een ski naar je hoofd krijgt!

Anyway, met onder andere skiballet is het freeskiën dus begonnen! En dat gaat natuurlijk gepaard met veel haar, grote snorren en flashy brillen terwijl je in echte 80’s stijl naar beneden klapt in je one-piece skipak. Fancy hoor! Zo is het freeskiën dus echt begonnen, het kan haast niet verder weg zijn van wat we tegenwoordig zien…

In de jaren ’90 begon dat wel een beetje te veranderen, toen gingen de echte skidudes van zieke afdalingen naar beneden op de nog altijd lange rechte latten terwijl ze van bocht naar bocht springen omdat je anders geen reet aan je ski’s hebt in die diepe sneeuw. Tja, dat gaat anno 2017 wel wat anders met die dikke poederbakken!

In die (bijna) 50 jaar is er in ieder geval heel veel veranderd, als je het ge-wedel op ski’s van de jaren ’70 en ’80 vergelijkt met het keihard naar beneden klappen van de Legs of Steel segmenten dan ga je je haast afvragen of we het nog steeds over dezelfde sport hebben! In een korte tijd kan er veel veranderen en door de komst van twintips en brede poederski’s heeft de freeski sport een gigantische verandering door gemaakt. Wie weet hoe dit er straks over 20 jaar uitziet? Het kan maar zo weer totaal anders zijn..!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's