Video's - 2 januari 2016   13:52 Sean Pettit’s Keep Your Tips Up E07: Crazy in Alaska

Door:

Alaska is dé plek voor zieke big mountain avonturen, maar je moet ook rekening houden met lange downdays waarop je helemaal niks doen. Maar ach, als er camper party’s zijn, je schermlessen kan nemen en gewoon een beetje rond kan kloten met je vrienden, wat maakt het dan nog uit? 

Yep, de crew zit nog steeds in Alaska! Aan het einde van het normale skiseizoen zijn de bergen hier op hun best maar je zit wel heel dichtbij de zee. En dat betekent dat het weer nogal grillig kan zijn in deze gebieden! Op de massive bergen moet je wel goede condities hebben en dus moet je wachten. Dag 1 van niks doen in Alaska valt nog wel mee, maar als je er bijna een week zit zonder sneeuw te kunnen pakken wordt het toch wel lastig.

Gelukkig waren er ook nog een paar meiden van K2 in de buurt die in hetzelfde schuitje zaten en dus werd het meteen een stuk gezelliger met een onvervalste camper party! Voordat ze de sneeuw in mogen nemen ze ook nog een lesje schermen van een lokale held en uiteraard hoort daar een wedstrijdje bij. De verliezer moet een duik nemen in de haven van Haines, waar de watertemperatuur net boven het vriespunt ligt!

Al het lange wachten wordt toch nog beloond want het weer klaart op en de massive bergen van Alaska kunnen bedwongen worden op de ski’s. In deze episode zien we ook eindelijk een keer de beelden die normaal gesproken achterwege blijven, de shots waarin het fout gaat! Harde schuivers, klappen op rotsen en zelfs een kleine lawine, het leven van een big mountain skiër is echt niet altijd even makkelijk…

Meer van Sean Pettit’s Keep Your Tips Up? Klik hierrrr!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's