Video's - 29 februari 2016   19:21 Sebastien Loeb doet sneeuwslalom in rallycross auto

Door:

Wat krijg je als je een van de allerbeste rallycoureurs ter wereld in een rallycross auto zet met iets teveel PK’s in het Zweedse Åre? Een hoop gedrift, maximale sneeuwspray en gewoon een epische video. Check de video van Sebastien Loeb in een Peugeot Rallycross auto! 

Als het aankomt op gas geven met een auto dan is Sebastien Loeb een echte duizendpoot. Hij is negen keer wereldkampioen rallyrijden geworden en heeft het record van de meeste overwinningen nog steeds op zijn naam staan, terwijl hij al sinds 2012 gestopt is met het WK rally. Ondertussen heeft hij ook op het circuit flink weten te scoren, zo heeft hij meerdere keren meegedaan aan de 24 uur van Le Mans, racet hij met een Citroën in het WTCC en hij heeft zelfs een gouden X Games medaille op zak.

Blijkbaar vind Sebastien Loeb dat zijn CV nog niet groot genoeg is en daarom gaat hij in 2016 een nieuwe uitdaging aan. Hij is van plan om mee te doen aan het WK Rallycross dit jaar en daarom heeft hij nu alvast wat geoefend in de Zweedse sneeuw! In Åre, waar Jon Olsson en Max Verstappen eerder al aan het spelen waren, is een speciaal parcours uitgezet op een bevroren meer om de opgefokte Peugeot 208 even flink aan de tand te kunnen voelen.

Rallycrossen doe je nooit alleen, op zo’n parcours zijn er altijd nog een paar gasten volle bak aan het racen en het liefste drukken ze de anderen coureurs zo hard mogelijk van de baan af om zelf op de eerste plek te komen. Daarom heeft Sebastien Loeb z’n gloednieuwe teamgenoot Timmy Hansen, die vorig jaar zelfs tweede werd in het WK Rallycross, meegenomen naar Åre om nog even wat te oefenen met het hele Rallycross gebeuren en natuurlijk om die Peugeot even flink op z’n staart te trappen. Zo vaak krijg je de kans natuurlijk niet om een soort slalomparcours af te leggen die ook nog eens speciaal voor jou gemaakt is!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's