Video's - 11 april 2015   9:54 Signal Snowboards maakt board in de natuur

Door:

Kijk, dit is weer een vette episode van Signal’s Every Third Thirsday! Aan het begin van dit seizoen zijn ze naar Mount Hood gegaan om te kamperen en samen met de rasechte skibums hebben ze daar twee snowboards gemaakt van de natuur, zonder mechanische hulp. Het is net alsof je aan het boarden bent op een boom! 

Dit is ETT zoals we het graag willen zien! Voor deze episode hebben ze echt alles uit de kast getrokken qua ontwerp en bijzondere ontwikkelmethodes. Signal Snowboards heeft in het zonnige Huntington Beach een mooie fabriek staan vol met alle technische snufjes om een goede plank te maken, maar deze keer duiken ze het bos in. Met de spullen die ze kunnen vinden in het bos proberen ze een snowboard te maken en ze moeten het daarom ook zonder de hydraulische pers doen!

Om te beginnen zoeken ze een lading hout bij elkaar om een snowboardkern te maken, maar ze kozen er niet voor om één lange plank te zagen uit een boomstronk. In plaats daarvan hebben ze stukken bast, korte planken en takken gebruikt! Als dat maar goed gaat… Om er toch zeker van te zijn dat ze minimaal één fatsoenlijk board overhouden aan dit avontuur hebben ze ook een traditionele snowboard kern meegenomen om hun nieuwe natuurpers methode uit te proberen.

Een pers is namelijk een van de belangrijkste tools voor het maken van een snowboard. Door de grote druk en de hitte worden de verschillende lagen met elkaar gelamineerd totdat het één geheel is. Zonder zo’n pers kom je niet verder dan een paar losse onderdelen! Maar ja, als je in de bossen zit moet je toch echt iets anders verzinnen. De Signal crew besloot daarom om twee geulen te graven, deze deels te vullen met hete kolen voor de hitte en vervolgens de ongelamineerde boards erin te gooien. Tot slot vullen ze de geulen met een lading zand, leggen ze er nog een paar zware boomstammen op en om er zeker van te zijn dat alles goed gaat parkeren ze de pickup truck er bovenop.

De volgende ochtend is het tijd om het zaakje uit te graven en de lift naar de pistes van Mount Hood te pakken! Erg veel sneeuw ligt er niet, de pistes liggen vol met papsneeuw en bruine plekken, maar dat kan de Signal crew niet tegenhouden. Als je net je eigen board in elkaar hebt gezet midden in de bossen wil je het ook uitproberen!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's