Video's - 8 april 2015   11:52 Skiër maakt POV beelden van lawine!

Door:

Zo te zien heeft er iemand een engeltje op zijn schouder! Deze skiër, Zach Birnie, was in het Canadese Revelstoke om door de diepe poedersneeuw te klappen samen met een vriend. Na zijn eerste paar bochten gaat het echter mis en komt de sneeuwmassa inclusief Zach naar beneden rollen. Check de beelden! 

Het blijft scary shit, zo’n lawine! Je kan ze lang niet altijd voorspellen en zelfs bij de meest ervaren berggidsen gaat het nog regelmatig mis. Je kan jezelf zoveel mogelijk proberen te wapenen door bijvoorbeeld een airbag mee te nemen, maar dat is natuurlijk geen garantie dat er niks gaat gebeuren!

Zach Birnie heeft in ieder geval heel veel geluk gehad. De backcountry van Revelstoke staat niet voor niets bekend om zijn epische poederruns en samen met een vriend wilde hij deze epische runs wel eens zelf uitproberen! Alles lijkt goed te gaan met grote hoeveelheden onverspoorde fluffy sneeuw, maar dan komt het hele zaakje ineens los.

In eerste instantie lijkt het erop alsof Zach de lawine net kan ontwijken omdat de sneeuw onder hem al begint te schuiven. Onder een luid ‘holy shit’ probeert hij naar de zijkant te skiën om ervoor te zorgen dat hij niet meegesleurd wordt, maar dan komt ook de rest van de sneeuw los.

Deze lawine was niet heel erg groot maar je ziet het, je bent niets anders dan een passagier op de sneeuwmassa. Als je pech hebt komt er nog veel meer sneeuw los en word jij begraven onder een heel dik pak, waardoor je overlevingskansen minimaal zijn. Zach heeft in ieder geval heel veel mazzel gehad dat hij aan de oppervlakte van de sneeuwmassa kon blijven en maar voor een deel begraven werd! Hij kon zichzelf redelijk makkelijk uitgraven en is er zonder verwondingen vanaf gekomen. Hij had een paar dagen last van zijn schouder en hij is een skistok verloren, maar dat is een klein prijsje voor zoveel mazzel. Check de POV beelden:

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's