Video's - 12 mei 2017   9:09 Skiër valt in gletsjerspleet, legt alles vast met GoPro

Door:

“I’m always a bit sketched out by the crevasse at the bottom.” Wijze woorden die je beter niet kan zeggen vlak voor je naar zo’n gletsjerspleet toe gaat skiën, zoals deze dude heeft laten zien. Hij viel erin en heeft alles vastgelegd! 

Freeriden op een gletsjer is natuurlijk super dik, maar die gletsjerspleten blijven ook heel erg tricky! Met een beetje pech zie je er niks van en ligt er precies genoeg sneeuw op om ‘m te bedekken, maar niet genoeg om er ook zonder issues overheen te skiën. Dat werd bij deze skiër ook pijnlijk duidelijk! Hij knalt eroverheen en zakt vervolgens volle bak naar beneden. En daar lig je dan!

Gelukkig was de gletsjerspleet waar hij in viel niet heel erg diep en hield hij niks over aan de val. Maar ja, ook al ben je dan niet gewond, je zit nog steeds vast in een gletsjerspleet! Als je zelf gaat klimmen is de kans groot dat je verder naar beneden valt en dan ben je helemaal verder van huis. Gelukkig was hij samen met een groep vrienden en hebben ze allemaal een radio mee, waardoor ze wel gewoon konden communiceren.

Z’n vrienden hebben dan ook direct de reddingsdienst ingeschakeld en ze hadden meteen een mooie opdracht voor ‘m. “Blijf zitten waar je zit en zorg dat je GoPro aanstaat, dan heb je hele vette beelden!” Juist, die weet waar de prio’s liggen! Als je dan toch vast zit en moet wachten op de reddingsdienst kan je maar beter alles vastleggen, toch?

Deze beelden zijn doorgestuurd naar GoPro, die nog steeds het GoPro Awards programma runnen en dit is absoluut een van de winnaars! Zo verdient ‘ie in ieder geval nog iets aan z’n gletsjeravontuur, al staan we er niet raar van te kijken als hij een flinke rekening heeft gekregen van de reddingsdienst. Want ja, zo gaat dat in Amerika!

 

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's