Freestyle. Video's - 6 februari 2022   16:02 Slopestyle snowboard door NOS Jeugdjournaal uitgeroepen tot gevaarlijkste sport van Olympische Winterspelen

Door:

Met de Olympische Winterspelen in het vizier heeft het NOS Jeugdjournaal even uitgezocht wat de gevaarlijkste sport is en je raadt het nooit, maar Slopestyle snowboard deed het erg goed.

Niet dat de sport het daarvoor doet, of dat er ook maar iemand stopt met freestyle snowboarden vanwege dit bericht, maar het NOS Jeugdjournaal heeft alles dus even op een rijtje gezet. Ergens wel logisch trouwens dat het freestyle snowboarden is geworden, want de kans is groter dat je jezelf te pletter gooit over een schans dan dat je iemand raakt met weten wij veel… Je curlingbal.

Nee maar nu even serieus, vol gas met je kaak op een gladgestreken ijsplaat vallen nadat je net die dubbele rittberger (ja, dit moesten we opzoeken) succesvol hebt gedaan is natuurlijk ook gewoon zuur te noemen. En pijnlijk. Vergeet pijnlijk even niet, want dat zal waarschijnlijk een van de redenen zijn waarom het NOS Jeugdjournaal Slopestyle snowboard zo hoog heeft zitten, ook al wordt Skeleton niet bepaald hoog neergezet in de ranking. Schansspringen daarentegen dan weer wel.

Dat de presentator dan met gewone ski’s iets over schansspringen staat te vertellen laten we even links liggen, feit blijft dat het NOS Jeugdjournaal alles heeft uigezocht dus dit soort dingen nemen we dan maar even voor lief. Overigens snappen we niet waarom biatlon er niet tussen staat in de lijst. Want als je érgens iemand mee de ogen uit kan steken of neer kan schieten dan is het wel met dat geweer. Maar hey, wie zijn wij.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle