Video's - 29 oktober 2015   9:50 Sneak Peek beelden van GoPro’s eerste drone!

Door:

Bijna een jaar geleden wisten we het al, GoPro gaat een drone maken! Deze drone is nu nog steeds niet helemaal klaar maar GoPro heeft al wel een korte sneak peek online gezet van wat deze drone allemaal kan. Is het tijd om je spaargeld uit te gaan geven? 

Toen in november 2014 de geruchten kwamen van de nieuwe GoPro drone deden sommige fabrikanten het al in hun broek. GoPro is de allergrootste ter wereld op de action cam markt en dat zal voorlopig ook niet gaan veranderen! Je kan er dan ook donder op zeggen dat een drone van dezelfde maker als de welbekende HERO camera’s bij voorbaat al een succes gaat worden.

Tot nu toe ging het alleen maar om geruchten, maar nu heeft GoPro het zelf ook laten weten; ze gaan een drone uitbrengen in 2016! Hoe deze drone eruit gaan zien, wat voor een camera erin zit en dergelijke is allemaal nog niet bekend, daarvoor moeten we toch echt wachten op een officiële presentatie. Tot die tijd moeten we het doen met een handjevol beelden die GoPro zelf online heeft gezet.

Bij deze video moet gezegd worden dat het nog lang niet om een productiemodel gaat, maar om een geavanceerd prototype. Er wordt nog aan alle kanten gewerkt aan het apparaat en zaken zoals de beeldkwaliteit zullen alleen maar beter worden wanneer de drone écht af is! We kunnen al wel een paar dingen afleiden uit deze sneak peek en de informatie die GoPro er zelf bij heeft gezet. Het gaat namelijk sowieso een quadcopter drone worden en GoPro heeft een speciaal stabilisatiesysteem ontwikkeld.

Dat stabilisatiesysteem doet goed zijn best, want er is in deze video bijna geen schokje te bekennen! Drones zijn over het algemeen al vrij soepel, maar bij sommige manoeuvres kan je toch zien dat de drone een beetje heen en weer geschud wordt. Bij deze beelden zien we daar in ieder geval helemaal niks van!

De drone moet in de eerste helft van 2016 op de markt komen maar een richtprijs hebben we nog niet. Zodra er meer bekend is over dit nieuwe product zetten we het online!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's