Freeride. Video's - 28 december 2021   13:48 Snowboardvideo ‘SPARKLE’ van Clemens Millauer wil je even gezien hebben

Door:

Clemens Millauer heeft wat leute bij elkaar geharkt en de camera aangezet, waardoor wij weer heerlijk van urban snowboarding en backcountry snowboarding kunnen genieten. Plus, Millauer heeft een erg speciaal persoon meegenomen op z’n trip!

De eerste paar minuten zijn vooral slowmotion, en dit zeggen we niet omdat het zo irritant is. Dat zeggen we omdat we er van houden! Daarna zijn het natuurlijk wel gewoon normale shots die je ook voorbij ziet komen, maar als binnenkomer blijft het wat ons betreft altijd wel lekker. Verder heeft clemens Millauer een fijne crew bij elkaar weten te fietsen, want ook al is hij zelf al een legende om naar te kijken, Anna Gasser, Adrian Krainer, Christian Buchacher en Sani Alibabic maken hun secondes ook meer dan waar.

Anna Gasser heeft al vaker laten zien dat ze de koningin van het funpark is en nu zijn het de besneeuwde straten die ze zichzelf eigen heeft gemaakt. Mooi om een andere kant van de Oostenrijkse snowboardster te zien, maar dat is natuurlijk niet enkel waar we haar voorbij zien komen. Je gaat een mooie mix tussen urban en heerlijke backcountry sessies zien, waardoor ook deze kant van Gasser goed belicht wordt.

Verder vertelde Millauer dat het vooral een film is a la “Just friends, snowboarding and having a good time while doing it! It’s so special with snowboarding how easy it is to connect and make friends. Even though we all do it different or in our own way, it’s still the same excitement which gives us that smile and sparkle in our eyes”, vertelt Clemens Millauer. En ook al klinkt het cliche… Het klopt wel!

Marko Grilc

Om deze film nog iets specialer te maken zullen we meteen maar even met de deur in huis vallen: Hier ga je de net overleden Marko Grilc ook nog in voorbij zien komen. Sterker nog: het laatste gedeelte van de film is een ode aan Grilc en dit brengt wat ons betreft heel mooi in kaart wie hij was. Een vader, een mentor, een legende.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride