Video's - 16 april 2016   9:21 Snowmads Episode 5: The Middle of Nowhere in Iran

Door:

Holy shit, hoeveel bijzondere skilocaties kan je in één trip proppen? Fabian Lentsch en z’n crew zijn hoe dan ook bezig om dat record te pakken want na het skiën in de Iraanse skigebieden gaan ze nog een stapje verder. Ze duiken de wildernis in! 

Skiën in Iran is sowieso al bijzonder te noemen, maar toch zijn er meerdere skigebieden te vinden die van alle gemakken zijn voorzien. In de vorige episode van Snowmads zagen we dit voorbij komen, maar tijdens deze aflevering zoeken ze het toch echt ergens anders. De Snowmads verlaten de afgezette geprepareerde pistes en zeggen gedag tegen skiliften. Ze gaan doen waarvoor ze gekomen zijn, ze duiken de Iraanse wildernis in!

Het leven in de Iraanse bergen is op z’n minst apart te noemen. De dorpjes hebben bijna geen contact met de buitenwereld en buitenlanders/toeristen zijn er al helemaal zeldzaam. Als er dan ineens een volledige skicrew zo’n dorp in komt rollen staan ze met z’n allen te kijken en worden ze met open armen ontvangen. Je kan namelijk een hoop zeggen over de Iraanse bevolking, maar ze zijn absoluut heel erg gastvrij! Fabian Lentsch en z’n vrienden worden warm onthaald en ondanks het feit dat ze elkaars taal niet spreken worden ze toch thuis uitgenodigd door de locals.

Maar goed, tussen alle gezelligheden door moet er natuurlijk ook gewoon geskied worden! In de Iraanse backcountry betekent dat heel vroeg opstaan, want alles moet te voet afgelegd worden. Hier kan je echt geen skiliften meer verwachten en ook de pistebullys en sneeuwscooters zijn ver te zoeken. De Iraanse bergen zijn trouwens sowieso bijzonder te noemen, aangezien je hier nergens bomen aan zal treffen. Een gigantisch verschil ten opzichte van de Alpen!

Na een urenlange hiketocht komen ze eindelijk aan bij het ultieme doel. Bergen met vette lijnen die nog nooit door iemand zijn geskied, compleet met een nauwe couloir! Wat wil je nog meer als freeskiër?

Check hierrrr de vorige Snowmads afleveringen!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's