Video's - 28 mei 2016   15:53 Snowmads Episode 9: Out with a bang in Georgië

Door:

De trip van de Snowmads zit er zo goed als op! Maar voordat ze de camper weer aantrappen om naar huis te rijden hebben ze nog één unit van een plan die uitgevoerd moet worden. Tien dagen kamperen op een gletsjer in Georgië! 

Na het skiën in het Midden-Oosten hebben ze nu de echte kou weer opgezocht en daarmee ook weer wat meer vertrouwd terrein. Georgië is nog steeds niet echt een wintersportland te noemen, maar de bergen die je daar kan vinden zijn wel vergelijkbaar met hetgeen wat je ook in de Alpen kan vinden! Het grote voordeel is wel dat er bijna geen skigebieden te vinden zijn en je dus de berg helemaal voor jezelf hebt. Geen verspoorde troep, gewoon volop poeder rammen!

Voor Fabian Lentsch en z’n crew is dit de laatste trip van het seizoen en dus moet het natuurlijk wel in stijl afgesloten worden. Tien dagen lang kamperen in de middle of nowhere terwijl je iedere dag kan touren tot en met is dan natuurlijk wel een hele mooie! Maar ja, dan moet je wel iemand vinden die je even op die gletsjer af wilt zetten. De Georgische helikopterpiloot snapt er namelijk geen reet van, waarom zou je tien dagen lang op een gletsjer willen zitten? Na de uitleg dat ze er willen skiën en dit de laatste trip is, wordt de helikopter toch maar aangeslingerd en wordt de hele crew in de sneeuw gedropt.

Eenmaal daar aangekomen wordt al snel duidelijk dat het geen lange nachten gaan worden omdat ze overal op de stijgvellen moeten zien te komen. Oftewel, een flink eind sjouwen met je ski’s onder je voeten! Uiteindelijk blijkt het wel echt de moeite waard te zijn want ze hebben daar in Georgië de mogelijkheid om echt massive lijnen te skiën waar ook nog eens heel veel sneeuw ligt. Wat wil je nog meer?

Al met al is het een geslaagde afsluiter voor de Snowmads, voor wie de trip er nu echt op zit. Wil je de rest van de afleveringen terugzien? Klik dan hier!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's