Freeride. Video's - 25 november 2021   12:39 TGR viert het naar school gaan van Kai Jones met brute ‘yearbook’ edit

Door:

Zeg je Kai Jones, dan zeg je tiener op ski’s. Maar zeg je Kai Jones, dan zeg je ook meteen ‘unieke skiër die steile lijnen rijdt als een ervaren pro’. En laten nou net al die beelden door Teton Gravity Research geschoten zijn én in een seizoensedit gepropt zijn zodat je er naar kunt kijken.

Met grote ogen. Want dat gaat gebeuren.

Voor Kai Jones was de winter van 2020 er eentje om niet te vergeten. Dat staat natuurlijk 180 graden tegenover die van ons, want wij zouden er een moord voor doen om de winter van 2020 te vergeten. Maakt verder niet uit, Teton Gravity Research heeft altijd de camera op ‘record’ staan en zo ook toen Kai Jones dicht bij huis z’n lijnen aan het uitzoeken was. Helaas voor Kai was dit allemaal in de buurt van z’n ouderlijk huis en dit alles vanwege het coronavirus, ook al zien we er niets van terug dat hij een mindere tijd heeft gehad.

Want ook dit staat in schril contrast met wat de ‘normale tiener’, als we het zo even mogen noemen, op zo’n leeftijd allemaal aan het doen is. Ook al weten we natuurlijk ook wel dat tieners die in de bergen wonen wat sneller deze stap zouden kunnen nemen dan degene die… Tja, in Nederland of België wonen. Maar ons punt is: dit soort lijnen rijd je niet zo maar en dit soort tricks doe je niet zo één, twee, drie van zo’n bizar steile cliff. En op zo’n jonge leeftijd al in meerdere, internationale ski films voorbij komen? Dan ben je van een unieke klasse.

Al jaren staat Kai Jones onder leiding van Tim Durtschi, die het mentorschap op een meer dan prima manier weet in te kleden. Durtschi neemt het wonderkind mee alsof het z’n rugtas is en dat is weer terug te zien in de grote stappen die Kai Jones maakt. En in deze Yearbook video die Teton Gravity Research eruit heeft gegooid natuurlijk.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride