Video's - 2 mei 2019   20:12 ‘The Fifty’ van Cody Townsend #10: Spearhead Traverse

Door:

We zijn op een vijfde van de complete serie en deze keer is Cody Townsend bij Spearhead Traverse aanbeland. Deze actie is er eentje die anders dan de andere tot nu toe zijn geweest en je raadt het al: dat is lastig!

Liever eerst bij de eerste aflevering van ‘The Fifty’ van Cody Townsend beginnen voordat je halverwege binnenvalt? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken.

Het is natuurlijk elke aflevering lastig voor Cody Townsend, ook al is dit gewoon iets wat de Amerikaan nog niet of nog nooit heeft gedaan. Maar goed, deze Spearhead Traverse staat wel op de lijst van de vijftig die hij moet doen, dus ergens ontkwam hij er ook niet aan.

Daarom had hij de hulp ingeroepen van Greg Hill, die ‘m van de nodige tips en tricks moest gaan voorzien voordat Cody aan deze helse tocht zou gaan beginnen. De hele tocht gaat namelijk pak ‘m beet 36 kilometer duren en er is bijna tot geen moment waar het plat is. Elke keer is het dus omhoog of omlaag.

Dat zijn wel de mooie uitdagingen en deze trip moet allemaal tussen Whistler en Blackcomb gaan gebeuren. Daar ligt namelijk dit klassiekertje. In 1970 werd dit avontuur voor het eerst geklaard en nu is het een reden voor wintersporters om dit varkentje in de snelst mogelijke tijd succesvol af te ronden. Eh, wassen, bedoelen we natuurlijk. En wat gaat Cody dus doen?

Juistum, ook een poging wagen! Kijk, dat hij maar een paar maanden aan dit soort ski mountain race ervaring heeft, maakt allemaal niet uit. Maar hoe pakt hij dit allemaal aan? Daarvoor heeft hij dus Greg Hill, de man die de FKT (Fastest Known Time) nog wel eens in handen heeft had en dat maakt ‘m meteen een goede aanwinst voor het team van deze aflevering.

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

They’re back! The Crap Show viert z’n tiende verjaardag en daardoor wordt er uitgepakt met een eerste aflevering waar je warm voor gaat lopen. Plus, er zitten snowboarders uit de BeNeLux in waarvan eentje de edit aftrapt! Lees Meer…

Meer Video's