Video's - 16 mei 2019   17:54 ‘The Fifty’ van Cody Townsend #12: The Grand Teton

Door:

The Grand Teton stond op het programma voor Cody Townsend en The Fifty, zou hij deze zonder kleerscheuren kunnen gaan afvinken?

Liever eerst bij de eerste aflevering van ‘The Fifty’ van Cody Townsend beginnen voordat je halverwege binnenvalt? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken.

Daarom heeft Cody Townsend de hulp ingeroepen van Jimmy Chin, de vijfenveertig jarige Amerikaanse professionele klimmer, bergbeklimmer, skiër, fotograaf en Academy Award-winnende filmregisseur. Aldus Wikipedia. Ja, dat is een hele mond vol en dus mag je er best vanuit gaan dat er bij deze dus aardig wat ervaring met Cody mee is gegaan.

En dat mag ergens ook wel want ‘The Grand Teton’ is er niet zomaar eentje. Dat is een icoon in het skiën en klimmen en dit komt mede omdat je beide moet beoefenen wil je helemaal boven en weer beneden komen. Een enorme uitdaging kun je het dan ook wel gewoon met droge ogen noemen en funfact: Cody Townsend had geen idee hoe hij deze twaalfde trip moest aanvliegen.

Basis kennis was er wel, want hij wist dat hij naar 4200 meter hoogte moest gaan. Verder had hij wel het een en ander erover gelezen, maar de rest? Nope.

Daar komt dus Jimmy om de hoek kijken en samen, inclusief Cody’s vaste filmer, gaan ze op pad. Ze hoopten het naar de top te kunnen doen in zes uur, waarna er uiteraard nog even naar beneden gegaan moest worden. En daarmee komen we meteen bij iets wat we je even moeten vermelden, want het is niet perse het meest zieke ski filmpje welke je gezien hebt, maar goed… Wat wil je ook als het te steil is om simpelweg te gaan skiën? Hoe dan ook, de trip omhoog is in ieder geval een mooie om naar te kijken!

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's