Video's - 25 november 2017   16:02 Zuid-Korea komt met bizarre promotievideo voor PyeongChang 2018

Door:

Blijkbaar kunnen die Koreanen ook aardig rare snuiters zijn. Ze hebben namelijk onlangs een nieuwe promotievideo voor de Olympische Winterspelen online gezet en hij is op z’n minst bizar te noemen! 

Als wij de woorden Zuid-Korea, AI, oorlog en onderzoek zeggen. Denk jij dan aan de Olympische Spelen? Nee? Dan wordt het dus echt hoog tijd dat je deze video gaat bekijken want dit zijn precies de dingen die er in voor komen. En dat om de Spelen verder te promoten. Snap jij ‘m nog?

De video start met de tekst dat de mensheid in 2045 eindelijk (bijna) alle kunstmatige intelligentie heeft uitgeroeid na 10 jaar oorlog, terwijl er nog één exemplaar in leven is. Deze AI, genaamd K 2018020925, oftewel de periode waarin de Olympische Winterspelen gaan plaatsvinden, is benieuwd waarom de mensheid deze oorlog heeft gewonnen en komt dan uiteraard achter het hele verhaal van emotie en een gevoel van eensgezindheid.

Dit zou dan ook de link moeten zijn naar de Olympische Spelen en de hele Olympische gedachte die hier achter zit. Een periode zonder gelul, geen politiek en dat soort zaken. Alleen maar sport en dit allemaal samen doen, ongeacht de problemen die landen of mensen met elkaar hebben.

“We probeerden iets anders neer te zetten dan de standaard video waarin de prestaties van het land naar voren komen”, aldus een woordvoerder voor het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme. “In plaats daarvan hebben we een video gemaakt waarvan wij denken dat deze ook interessant is voor niet-Koreaanse kijkers. Het bericht van hoop voor de mensheid lijkt aan te slaan bij het grote publiek.”

Er zit dus zeker een verhaal achter, maar dat neemt niet weg dat de video simpelweg bizar is. Want ja, zeg zelf, je hebt het over de Olympische Winterspelen en je gaat kunstmatige intelligentie aanhalen? Anyway, de video is hieronder in z’n volledigheid te bekijken:

Gerelateerde posts:

Meer Video's:

Meer Video's